Sakkpalota délelőtt iskolánkban (2024.03.23)

Sakkpalota délelőtt iskolánkban (2024.03.23)

Sakkpalota délelőtt iskolánkban

 

“Köszöntünk a Sakkpalotában” címmel iskolaváró foglalkozást tartottunk március 23-án a nagycsoportos óvodások számára, ahol a sakké és a mozgásé volt a főszerep. A gyerekek játékok segítségével ismerkedtek meg a Sakkpalota módszer tanórákhoz kapcsolódó elemeivel, a színes, sokoldalú taneszközökkel.

A negyedikes tanító nénik két helyszínen várták az ovisokat. Az aulában sakkos képességfejlesztő játékokkal ismerkedtek meg a gyerekek: volt sakkdominó, sakkos társasjáték, célbadobás, sakkbáb horgászás, sakk-puzzle, memóriajáték, kártyapárosító, sakk-amőba. A gyerekek sakkozhattak is egymással, s akinek kedve volt, Vendi vezér és Keresztes király mandalát is színezhettek.

A tornateremben Polgár Judit mozgásfejlesztő programja, a SakkTesi sportos játékai várták a gyerekeket. A három óriási sakkszőnyegen végzett járások, szökdelések-ugrások, egyensúlygyakorlatok, játékok, minden porcikát megmozgatva nyújtottak élményt a kicsik számára. A babzsákokkal való célbadobással az ügyességüket is próbára tették.

A rendezvény végén az ovisok természetesen sakkos ajándékokat is kaptak a kitartásukért. Tartalmas, jó hangulatú rendezvény volt, köszönet érte minden szervezőnek és segítőnek. Hálásan köszönjük a szülőknek és gyerekeknek, hogy megtiszteltek minket jelenlétükkel!