Óvodánk 2018.szeptember 01.-jén kezdte meg keresztény szellemű nevelését a mátészalkai Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi, Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola óvodai intézményegységeként.

 

Óvodánk pedagógiai alappillérei:

-meghitt nyugalmat árasztó légkör

-komplexitásra törekvő tevékenységterületekben differenciált, és egyéni fejlesztésekben történő nevelés

-képességfejlesztés, ahol hangsúlyos szerepet kap a játék, mozgás, és tehetséggondozás.

 

Óvodánk védőszentje – Kalkuttai Szent Teréz

” Soha ne engedd, hogy valaki ne legyen boldogabb a veled való találkozás után, mint előtte!”

A két intézmény-egység egymás munkája iránti kölcsönös érdeklődés hozzájárul a nevelési célok, elképzelések megismeréséhez, közelítéséhez, támogatásához. Munkaközösség vezetőként a legfontosabb célnak és feladatnak az óvoda – iskola közti átmenet megkönnyítését tartom. Ennek érdekében közös kapcsolódási pontok kialakítására törekszünk kollégáimmal: iskolaelőkészítő foglalkozások (angol, német), beiskolázási program, bemutató órák látogatása, rajzkiállítás, Sakkjátszótér – Sakkpalota Program.

 A kapcsolódási pontok közül a Sakkjátszótér – Sakkpalota Programot emelném ki:

Polgár Judit Módszer lényege és célja az óvodás és kisiskolás korú, 4 és 10 év közötti gyermekek komplex képességfejlesztése, melyek révén kialakulnak és megerősödnek a 21. században elengedhetetlen készségek: a kritikus gondolkodás, a kommunikáció, a kollaboráció és a kreativitás.

Az oldalon folyamatosan beszámolok az óvodában, iskolában megvalósult  képességfejlesztő programok kiemelt eseményeiről!